KEÇİLERİMİZ
Saanen keçisi, beyaz renkte, nadir olarak kirli beyaz ya da krem renginde, ince derili, kılların kısa ve parlak orta büyüklükte, kültür ırkı bir süt keçisidir. Boynuzlar kısa ve düz, bazıları ise boynuzsuzdur. Saanen keçisi kesinlikle bir mera hayvanı değildir ve kesinlikle melezlemelerde kullanılmamalıdır.

Vücut genel olarak ince ve uzundur. Vucüt göğüsten (thorax) arkaya doğru gidildikçe genişler. Kemik yapısı çok kuvvetlidir. Yıllık sağım süresi (laktasyon süresi) oldukça uzundur, yaklaşık 300 gün sağılabilmektedir. Saf bir Saanen Keçisi entansif (özel keçi ağıllarında) koşullarda iyi bir bakım ve beslenme ile günlük ortalama 3,5-4 litre süt verebilmektedir. Saanen Keçisi'nin canlı ağırlığı ortalama 50-55 kg olup omuz (cidago) yüksekliği 75-80 cm dolaylarındadır. Saanen Keçisi'nin yavru verimi çok yüksektir. Bir doğuma düşen ortalama oğlak sayısı 1,8-1,9 olarak saptanmıştır. Yani ortalama olarak her Saanen Keçisi'nden her doğumda 2 oğlak alınabilmektedir. İkiz ve çoklu doğum oranı çok yüksektir (%90-95). Saanen Keçisi kesinlikle bir mera keçisi değildir bu asla unutulmamalıdır. Kapalı barınaklarda hijyenik, sağlıklı, havalandırması iyi olan bir ortamda, kaliteli ve düzgün bir beslenme ile veteriner hekim kontrolünde yetiştirildiğinde çok iyi bir süt hayvanıdır.

Kaynak
Kaynaklara Doç. Dr. Ali Ayyıldız'ın arşivinden ulaşabilirsiniz.

Safkan pedigrili Saanen keçileri 19.06.2011 tarihinde 27 saatlik uçak yolcuğu ile Ankara Esenboğa Havalimanından ülkemize giriş yaptı ve 9 saatlik kara yolculuğu sonrası çiftliğimize ulaştı.
Süt beslenmemizde çok önemli yeri olan hayvansal kaynaklı bir üründür. Özellikle bebeklerin, büyüme çağındaki çocukların beslenmesinde, kas ve iskelet sistemlerinin gelişmesinde, menopoz dönemine girmiş olan hanımlarda ortaya çıkan ...
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry